Dezember 2023

Wekelijkse Cryptocurrency Recap: Bitcoin en Ethereum breken niet boven de weerstand uit

Een paar uur voordat de wekelijkse open Bitcoin’s prijs crashte.

Bitcoin herstelt zich, maar breekt niet meer dan 12.000 dollar.

Het vlaggenschip van de cryptocrisis nam een 13,69% duikvlucht, die binnen 30 minuten van een high van $12.154,25 naar een low van $10.490 ging. De bearish impuls veroorzaakte de liquidatie van meer dan $1 miljard aan BTC-termijncontracten over meerdere crypto-derivatenbeurzen binnen de industrie.

Toen maandag 3 augustus de Bitcoin-handel begon met $11.080,70, vreesden veel marktpartijen voor een verdere daling. Het lijkt er echter op dat beleggers die aan de zijlijn staan, profiteren van de lage prijzen om weer in de markt te komen. De piek in de vraag naar de pionierscryptocurrency duwde het met 3.63% omhoog naar een intraday high van $11.483.

Deze koershindernis was sterk genoeg om Bitcoin Investor af te wijzen van verdere vooruitgang, wat leidde tot een correctie die zich de volgende dag uitstrekte. Tegen 12:00 uur UTC op 4 augustus had Bitcoin 3,99% van de piek teruggehaald en bereikte het een dieptepunt van $11.025. Een aanzienlijk aantal kooporders werd rond dit ondersteuningsniveau gevuld en liet deze cryptocentrische valuta weer omhoog stuiteren.

Hoewel de prijzen zich gedeeltelijk konden herstellen, begon op 5 augustus een nieuwe opleving. Bitcoin kwam op deze dag in een bull rally terecht die zijn prijs meer dan 7.30% omhoog stuurde. Twee dagen later nam de bellwether cryptocurrency een doel op de $12.000 verzetszone als zijn prijs steeg naar een hoogtepunt van $11.916.02. Deze massale bevoorradingsbarrière was in staat om te houden, nog maar eens, waardoor het zich terugtrok toen de week ten einde liep.

De afwijzing zag Bitcoin sluiten op vrijdag 7 augustus op $11.596,26, ongeveer 2,40% lager dan het toenmalige wekelijkse hoogtepunt. De prijsactie die gedurende de hele week van 3 augustus werd gezien, leverde de investeerders een positief rendement op van $4,65%.

De massieve Weerstand verwerpt Ethereum van verder het vooruitgaan.

Net als Bitcoin zag ook Ethereum zijn prijs crashen op 2 augustus. De neergang was vrij aanzienlijk, aangezien de slimme contracten gigantisch daalden met 21,51%. De prijs ging van een hoogte van $415 naar een dieptepunt van $325,75 binnen een korte periode. Ongeacht, kon de Ether snel terugkaatsen en de week van 3 Augustus bij $372.19 openen.

Als speculatie opgezet rond de lancering van ETH 2.0 testnet, de tweede grootste cryptocurrency door markt GLB dat van de week op de juiste voet wordt geschopt. Nadat de wekelijkse open, kopen orders begon te stapelen waardoor zijn prijs te schommelen meer dan 8,45%. Tegen 4 augustus werd Ethereum verhandeld tegen $403,64, maar de lancering van de Medalla testnet diende als een „verkoop het nieuws“ evenement.

Inderdaad, Ether schijnt om rond dit prijsniveau te hebben gehoogd aangezien een 5.69% correctie volgde. Het $380 ondersteuningsniveau kon standhouden, waardoor ETH terug naar boven ging. De volgende dag kon deze altcoin een hogere high van $408 maken, maar sommige investeerders besloten winst te maken op dit prijsniveau. De hoge verkoopdruk was significant genoeg dat Ethereum de rest van de week in een neerwaartse trend terechtkwam.

Tegen vrijdag 7 augustus had ETH zich meer dan 11% teruggetrokken om een wekelijks dieptepunt van $362.88 te bereiken. Aan het einde van de week was Ethereum in staat om een deel van de geleden verliezen te recupereren en sloot af op 376,18 dollar. Beleggers waren in staat om een wekelijks rendement van 2.03% te krabben, ondanks de volatiele prijsactie die de hele week te zien was.

Zittend op een Pivotaalpunt

Hoewel Bitcoin en Ethereum de afgelopen week niet zijn uitgebroken, is niet alles verloren gegaan. De bovenste twee cryptos per marktkapitalisatie hebben nog steeds een aanzienlijk opwaarts potentieel als we kijken naar de opwaartse trend die sommige onderkapitalisatiemunten hebben doorgemaakt. In de veronderstelling dat de cryptomarkt sterk gecorreleerd is, kan het slechts een kwestie van tijd zijn voordat BTC en ETH naar nieuwe jaarlijkse hoogtepunten stijgen.

Hoe dan ook, de bearish outlook kan nog niet worden weggelaten. Bitcoin lijkt een diamantpatroon te vormen op zijn 4-uursgrafiek met een kans van 60% om af te breken. Als het BTC de $11.500 steun zou verliezen, zou het kunnen dalen naar $9.200. De uitverkoop zou waarschijnlijk Ethereum naar beneden brengen, waardoor de prijs dicht bij $300 zou komen.