Dezember 2023

Isle of Man siger Bitcoin, Ethereum ikke værdipapirer

Isle of Man har udgivet et dokument, der definerer kryptokurver.

Kryptoaktiver kan være e-penge, værdipapirer eller uregulerede

Ether og Bitcoin ser ud til ikke at være værdipapirer under denne ordning, selvom de ikke er nævnt i dokumentet ved navn.

Vil du vide mere? Deltag i vores Telegram Group, og få handelssignaler, et gratis handelskursus og daglig kommunikation med kryptofans!

Trust Project er et internationalt konsortium af nyhedsorganisationer, der bygger standarder for gennemsigtighed.

Isle of Man, en selvstyrende britisk kronafhængighed, har frigivet et dokument, der styrer, hvordan det vil definere kryptokurver som Bitcoin.

Specifikt kategoriserer landets finansielle myndighed (FSA) kryptokurver efter deres funktion. Sandwichet mellem Storbritannien og Irland er Isle of Man en selvstyrende britisk ø med et parlament og en økonomisk vagthund.

Annoncerede 14. oktober 2020, at FSA annoncerede et dokument, der skulle guide virksomheder, der interagerer med kryptokurrency.

Dokumentet ser ud til at være venligt over for krypto og tilbyder en ramme for iværksættere til at arbejde med kryptoaktiver.

Lad os blive digitale

Myndighederne oprettede retningslinjerne i et samarbejde. Digital Isle of Man, et udøvende agentur, der beskæftiger sig med teknologi på øen, samarbejdede med FSA om oprettelse af dokumentet. Dette var for at sikre, at dokumentet forblev „teknologineutralt.“

Den overordnede takeaway var, at forskellige kryptoaktiver ville blive defineret lovligt af hvad de gør, snarere end hvordan de oprettes:

”Vejledningen er rettet mod dem, der overvejer at sælge, udstede, administrere eller administrere kryptoassets / tokens (i denne vejledning ‚tokens‘) og illustrerer, hvilke token-relaterede aktiviteter, der udføres ved hjælp af Distribueret Ledger Technology (‚DLT‘), kan have lovgivningsmæssige konsekvenser. ”

Bitcoin og kategoriske imperativer

Heldigvis lagde den finansielle myndighed de forskellige kategorier af token i et praktisk diagram:

I det væsentlige kan tokens kategoriseres som investeringer, e-penge eller være ureguleret. Kategoriseringen er hovedsageligt afhængig af symbolets funktion. Finanstilsynets dokument nedbryder grupperne yderligere.

Sikkerhedstokener er altså de, der fungerer som aktier, obligationer, enheder i en kollektiv investering eller derivater. Bitcoin (som e-penge eller opbevaring af værdi) og Ether (som valuta for en virtuel maskine) ser ikke ud til at være værdipapirer under denne ordning.

Alligevel vil investeringer, der fungerer som værdipapirer eller elektroniske penge, blive reguleret af FSA. En licens er muligvis ikke nødvendig. De værdipapirer, der tilbyder en form for kapitalvækst, med andre ord investeringer, kræver en licens.

En værdi af værdipapirer kan være ureguleret, selvom reglerne ikke er helt klare. En butik med værdi som fiat-valuta samt ethvert token, der kan byttes mod tjenester som penge, kan betragtes som e-penge.

Dette efterlader Bitcoin (BTC) i et gråt område. Hverken Bitcoin eller Ether er specifikt navngivet i dokumentet.

Definer definition

Uanset om et token betragtes som en sikkerhed eller ej, skal det registrere sig som en udpeget virksomhed og overholde anti-hvidvaskning af penge (AML) og anti-terrorismekrav, der skal anvendes lovligt på øen.

Kampen om at definere bestemte kryptoaktiver har været omstridt , især på større og mere indflydelsesrige markeder .

I USA har Internal Revenue Service advaret om, at det vil være på udkig efter krypto-skatteunddragelse , selvom reglerne for sådanne aktiver stadig ikke er helt klare.

Ligeledes skrev en amerikansk kongresmedlem i august et brev til IRS for at forhindre PoW-belønninger i at blive betragtet som skattepligtig indkomst. De hævdede, at opbevaring af krypto-skattefordele ville fremme teknologisk innovation i USA.

Da kodning er en relativt billig proces, er risikoen for hjerneflugt til mere kryptovennlige dele af verden reel.