Dezember 2023

Crypto Market Cap kommer inom ett stenkast på 1 biljon dollar

Den 3 januari 2021 nådde kryptomarknaden en ny all-time hög värdering.

Vid 910 miljarder dollar kom tillgångsklassen för digital valuta nära 1 biljon dollar jämförelseindex.

Bitcoins dominans har också klättrat till en treårig höjdpunkt och nådde 68%

Vill veta mer? Gå med i vår Telegram-grupp och få handelssignaler, en gratis handelskurs och daglig kommunikation med kryptofans!

Trust Project är ett internationellt konsortium av nyhetsorganisationer som bygger standarder för transparens.

Den 3 januari 2021 steg det kumulativa börsvärdet för alla kryptor till hela 913 miljarder dollar, en ny rekordhög nivå.

För första gången på nästan tre år kom kryptotillgångsklassen nära en värdering på 1 biljon dollar eller högre. Det tidigare rekordet för kryptovalutamarknadens totala värdering uppnåddes mot början av 2018.

Tillgångsklassen uppnådde cirka 830 miljarder dollar då, men fick inte chansen att passera riktmärket innan den genomgick en massiv korrigering mellan 2018 och 2020. En stark återuppgång på senare tid har dock banat väg för kryptomarknaden att äntligen förverkliga en värdering av 1 biljon dollar.

Bitcoin nu världens nionde mest värdefulla omsatta tillgång

Topptillgångar efter marknadsvärde: AssetDash

Enligt AssetDash, en webbplats som rankar världens omsättbara tillgångar efter marknadsvärde, är Bitcoin för närvarande den nionde mest värdefulla tillgången i världen.

Kryptovalutan gick nyligen in i topp 10 och överträffade Berkshire Hathaway och Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) för bara några dagar sedan. På cirka 600 miljarder dollar är Bitcoin nu ett stenkast från att även ta Tesla och Alibaba.

Framför allt leds Berkshire Hathaway av Warren Buffett – en berömd investerare som avfärdade Bitcoin och kryptovalutamarknaden vid flera tillfällen. I ett fall, så sent som 2018, gick den amerikanska affärsmagneten så långt som att kalla den digitala tillgången “ råttgift i kvadrat .

De bästa kryptotillgångarna som helt enkelt driver på det totala marknadspriset?

Procent av dominans: CoinMarketCap

Ett annat mått som har samlats under denna tjurkörning är Bitcoins dominans i förhållande till andra digitala tokens. Ansvarig för ungefär 68% av den totala kryptomarknaden, Bitcoin står högt över sina landsmän. Denna siffra representerar en treårig höjd för den digitala token, som förlorade en betydande del av sin marknadsandel 2017.

Trots att Bitcoin bekvämt stod för lejonparten av det totala börsvärdet i nästan ett decennium, utspädde spridningen av ICO: er och nya kryptovalutor under den tidigare tjurkörningen sin dominans. Detta mått sjönk från det höga 80% -området i början av 2017 till en svag 33% i januari 2018, enligt data från CoinMarketCap.

Det är dock värt att notera att mycket har förändrats sedan den senaste tjurkörningen. För det första har investerarmanien kring Initial Coin Offerings nästan försvunnit , vilket gör att även befintliga altcoin-värderingar stagnerar.

Mängden institutionella pengar som flödar in på marknaden har också skjutit i höjden. Följaktligen driver Bitcoins låga utbud och höga efterfrågan uppenbarligen sitt värde mycket högre än större delen av konkurrensen.