Dezember 2023

Bitcoin er ikke penge, det mangler støtte fra den massive amerikanske regering: Pimcos Tony Crescenzi

Bitcoin er en form for udveksling – en bro, og en vinder i spillet om digitale penge sagde porteføljechefen i Stillehavet.

”Bitcoin er ikke penge. Det er en form for udveksling, ”sagde Tony Crescenzi, markedsstrateg og porteføljeforvalter hos Pacific Investment Management Company.

Crescenzi dukkede op på Bloomberg for at tale om sin seneste bog om centralbanker og negative renter, et skridt, Federal Reserve ikke har taget, fordi „det er dyrt for banker“, og så ville folk flytte deres penge ud af bankerne, sagde han.

Mens han delte sine synspunkter på den største kryptokurrency, sagde han, at Bitcoin er en af ​​de tre måder at udveksle penge på, der ikke har „nogen betroet kilde.“ De to andre måder er kontanter og mønter, som er fysiske og elektroniske midler gennem en betroet tredjepart som Federal Reserve.

Fordi Bitcoin ikke har nogen pålidelig kilde, ”det er her, det bliver lidt uhyggeligt, fordi det er en ting at se volatilitet i en valuta, men det er helt andet at se volatilitet i valutamekanismen, som folk betaler for ting,” sagde Crescenzi.

Men hvis man investerer i Bitcoin som en teknologi, er det „en helt anden historie.“ „Det ser ud til, at Bitcoin er vinderen i dette spil med elektroniske penge … digitale penge,“ sagde han.

Hans anden bekymring for flagskibskryptovalutaen involverer regulering, ligesom mange BTC-skeptikere, da „på et tidspunkt regulering vil komme med.“

Bitcoin er som en bro

Bitcoin har ikke støtte fra ledelsen af ​​De Forenede Stater, hvilket er en bekymring for Crescenzi. Kryptoaktivet „mangler“ den politiske, økonomiske og militære styrke i USA, der beskytter værdien af ​​penge. Crescenzi, der har arbejdet hos New York Fed sagde,

“(Bitcoin) har ikke den store tro og kredit fra den kæmpe og massive og potente amerikanske regering bag sig.”

Men i makrobaggrunden for pengeudskrivning, hvor folk har brug for en butik med faktiske kontanter et eller andet sted væk fra disse monetære myndigheder, vil nogle fiat-valutaer se en masseforringelse, sagde han.

Som sådan kan folk henvende sig til BTC, men igen ”Bitcoin selv er fiat. Og så skal man være forsigtig med det. ”

Dog er bitcoin svarende til guld, „man kan flytte ind i det, fordi de beslutter, at visse valutaer ikke længere er værd.“ Men kun til sidst at blive flyttet ind i en anden valuta, da det digitale aktiv er som en bro. Crescenzi tilføjet,

”(Bitcoin) er som en bro. Og så i den forstand har den et butiksværdielement som guld. Og det er en af ​​appellerne, som forkæmperne helt sikkert skubber på. ”

Mens det er skeptisk over for Bitcoin, bevæger verden sig bestemt til digitalisering. Hvad digitaliseringen af ​​den amerikanske valuta angår, ligger Kina mest langt foran med Europa også foran De Forenede Stater.

Tidslinjen for Federal Reserve, der skubber til en slags digitalisering af den amerikanske valuta, ser ud til at være „mindst fem år ude“ med det nuværende regime. Crescenzi sagde,

”Men verden bevæger sig i den retning, og denne reserve bliver nødt til at fortsætte med at se på den. Og som du ved, tager det lang tid at gøre tingene. ”